zondag 26 maart

10:00 uur  Eredienst  ds. J.M. Oldenhuis     
16:30 uur  Eredienst  ds. J. Trommel     
Toon alle kerkdienstenKerkdienst bekijken

Predikant

Maurits Oldenhuis                                                             (stuur een e-mail)

 

Even voorstellen…

Mijn naam is Maurits Oldenhuis, geboren in 1972, en sinds 2012 predikant van Het Baken. Hiervoor was ik predikant in Sauwerd (Groningen) vanaf 1998 en daarna in Brunssum (Limburg) vanaf 2004. En nu dus in Bergschenhoek. Ik ben getrouwd met Nienke en samen hebben wij drie kinderen. Wat mij drijft in het werk dat ik doe is de levens van mensen verbinden met God. God is goed en liefdevol en in heel je leven met alle mooie en moeilijke dingen kun je dat ervaren. Ik werk daar graag aan mee. Ik hou ervan om mensen te laten zien wie Jezus is, van wie ik geloof dat Hij ontzettend veel voor je kan betekenen in je leven van vandaag.

Als predikant ben ik veel bezig met preken maken – het woord zegt het al. Als de gemeente op zondag bij elkaar komt, dan ben ik ervoor om een gedeelte uit de Bijbel uit te leggen en te laten landen in de levens van mensen. Elke keer vind ik het weer boeiend om te zien hoe die oude woorden van toen vandaag nog zoveel te zeggen hebben. Ik ben op meer manieren actief. Ik ga in gesprek met jongeren over de kernwaarden van het christelijk geloof. Ik kom bij mensen thuis om hen tot steun en bemoediging te zijn. Ik geef samen met ons leiderschapsteam sturing aan het reilen en zeilen van de gemeente. Geen week is hetzelfde.

Verbinding met God vind ik belangrijk, maar ook verbinding met elkaar. Verbondenheid met mensen spreekt niet vanzelf in onze wereld, en ook niet in onze kerk. Mensen leven langs elkaar heen, zijn eenzaam of verschillen maken het samenleven moeilijk. Ik wil gaan voor verbinding, zodat mensen zich opgenomen weten in een veilige gemeenschap, met God en met elkaar.  

De naam van ons kerkgebouw is Het Baken. Het gebouw zelf heeft wel iets van een vuurtoren. Een baken geeft licht. Een schip kan er op koersen. Wij willen ook zo’n baken zijn, een baken dat licht verspreidt om zich heen. Ik draag graag mijn steentje bij. Dus als jij denkt dat ik iets voor je kan betekenen of je wilt gewoon meer weten, neem gerust  contact  op en dan gaan we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.