zondag 10 juli

09:30 uur  Eredienst  ds. J.M. Oldenhuis     
Toon alle kerkdienstenKerkdienst bekijken

Stichting De Haven

Verslag informatieavond 7 maart 2013

Op het strand in een warm land loopt een man. In de verte ziet hij iemand aan de waterkant druk bezig. Dichterbij gekomen blijkt het te gaan om een jongetje dat zeesterren, aangespoeld op het land, teruggooit in het water. ‘Maar waarom doe je dat?’ vraagt hij. ‘Anders gaan ze dood’ antwoordt de jongen.

Het is zomaar een donderdagavond in Het Baken. Veertig mensen, jong en oud, afgekomen op een bijeenkomst over prostitutie in het teken van het jaarthema Vooral de Liefde. En drie medewerksters van Stichting De Haven. Een stichting die zich bezighoudt met het verlenen van hulp, pastoraal en ondersteunend, aan prostituees in Den Haag. Zij vertellen over het werk wat ze daar doen. Hoe in twee straten meer dan driehonderd raamprostituees bezig zijn met de ‘donkere kant van de liefde’. Betaalde seks.

Een vraag aan de aanwezigen laat zien dat de rosse buurt niet helemaal onbekend is. Veel mensen hebben weleens een rondje gemaakt over de Wallen in Amsterdam. ‘Hoe ervaar je dat op zo’n moment?’ is de vraag van Brenda Moerman, manager van het team van De Haven. ‘Als beklemmend’ klinkt een van de antwoorden.

Stichting De Haven heeft vrijwilligers in dienst die regelmatig de meisjes daar bezoeken. Een praatje maken, interesse tonen, als er contact ontstaat ook helpen bij problemen waarin ze terecht komen. Als ze geslagen worden bijvoorbeeld of met geldzaken. Schulden soms. Of met gebed. Want ook onder prostituees zijn christenen. In het circuit terecht gekomen en (nog) niet bij machte zich eraan te onttrekken. Lees verder »

www.stichtingdehaven.nl