zondag 11 december

10:00 uur  Eredienst  ds. J.M. Oldenhuis     
16:30 uur  Vesper       
Toon alle kerkdienstenKerkdienst bekijken

Bijzondere diensten

Dovendienst

In onze kerk worden ook dovendiensten gehouden, de organisatie daarvan wordt landelijk gecoördineerd (door het Deputaatschap Doven en Slechthorenden). Samen met dovenpredikant ds. Tjerk van Dijk wordt zo vormgegeven aan geestelijke verzorging van mensen met een auditieve beperking. Lees verder »

Vriendendienst

We houden regelmatig een kerkdienst die speciaal bedoeld is voor mensen die interesse hebben in het geloof. Door kleine aanpassingen zorgen we ervoor dat het begrijpelijk is. U kunt gewoon gaan zitten waar u wil en u kunt (alleen als u daar behoefte aan heeft) na de dienst vragen stellen. Lees verder »

Christelijke feest- of gedenkdagen

Doop en avondmaal

De doop en het avondmaal noemen we de sacramenten. Sacrament betekent letterlijk ‘genademiddel’, iets dat een diepere betekenis heeft. De Bijbel kent twee sacramenten, namelijk doop en avondmaal. De Doop is een symbool voor de afwassing van zonden. Het water wast de zonden niet werkelijk af (het is geen magisch ritueel) maar toont zichtbaar wat er ‘onzichtbaar’ gebeurt: je wordt van binnen ‘schoongewassen’. De doop hoeft maar één keer te gebeuren. Het avondmaal wordt telkens weer gevierd (bij ons bijvoorbeeld elke eerste zondag van de maand).

Als antwoord op de doop doen we Openbare Geloofsbelijdenis om deel te mogen nemen aan het Heilig Avondmaal.

Muzikale begeleiding

Naast het orgel hebben we een band die regelmatig zorgt voor de muzikale begeleiding tijdens een kerkdienst en zangavonden. De band gebruikt naast zang de piano, gitaar en drumstel.